Den Ultimative Guide Til At Starte Din K-Beauty Rutine

Den Ultimative Guide Til At Starte Din K-Beauty Rutine | K-LAB-BEAUTY

Koreansk hudpleje, eller K-beauty, er en af de mest populære skønhedstrends inden for moderne hudpleje, og det er nemt at se hvorfor. Med så mange forskellige produkter og ingredienser, der er bevist effektive, er der noget for enhver smag for at opnå smuk hud.

 

 Men hvad er koreansk hudpleje egentlig? Og hvorfor er det så fantastisk?

Koreanske hudplejeprodukter giver dig de bedste produkter, der gør, hvad de lover, samtidig med at de leverer en luksuriøs oplevelse.

Koreansk hudpleje er et skønhedsregime, der kredser om brugen af aktive ingredienser for at hjælpe din hud til at se bedst muligt ud. Koreanske hudplejeprodukter er spækket med aktive ingredienser, der arbejder sammen for at give dit ansigt en sund glød. Når du bruger disse produkter regelmæssigt over tid, kan du forvente blødere hud og færre rynker end nogensinde før!

I denne blog vil vi tale om de 10 trin i den koreanske hudplejerutine. Denne type hudplejerutine inkluderer alt fra rensemidler til sheet-masker til fugtighedscreme. Vi vil også tale om, hvad der gør, at hver enkelt fungerer så godt, og hvorfor det er værd at investere i dem til din skønhedsrutine.

Her er 10 trin, der hjælper dig i gang.

 

Trin 1: Olie-baseret ansigtsrens

 

Banila Co Cleansing Balm_ K-lab-beauty.dk

Faktisk, hvis du skulle spørge en koreansk hudplejeekspert, ville de nok fortælle dig, at olierens er et af de vigtigste trin i din rutine.

De er den bedste måde at slippe af med al den overskydende makeup og snavs, der tilstopper dine porer og får dig til at bryde ud.

Olierensere er det første trin i din dobbeltrensningsrutine. De fjerner blidt makeup, snavs og overskydende talg uden at fjerne din hud for dens naturlige olier.

Hvis du leder efter en måde at rense dit ansigt på, der er lidt mindre hård mod huden, er olierens vejen at gå. Ikke kun fjerner du makeup og snavs fra dine porer, som et normalt rensemiddel ville gøre, men de nærer og fugter også din hud. Det er absolut værd at tilføje til din hudplejerutine.

Massér olien ind på dit tørre ansigt med cirkulære bevægelser. Våd derefter dine hænder og start med at massere igen, indtil al din makeup er opløst. Skyl derefter af med lunkent vand. Dup ansigtet tør med et blødt håndklæde.

 

Trin 2: Vandbaseret ansigtsrens

 

Heimish All Clean Green Foam

Vandbaserede rensemidler er det næste trin i din koreanske hudplejerutine. Efter du har vasket olierens af og fjernet alle spor af makeup, kan du gå videre til trin to i din koreanske hudplejerutine.

En vandbaseret rens vil fjerne eventuelle rester fra din hud efter rensning med et oliebaseret produkt.

Det bedste ved at bruge denne slags ansigtsrens er, at der er så mange muligheder på markedet i dag! Du kan nemt finde en, der passer til din hudtype og dit budget. De mest populære typer vandbaserede ansigtsrens omfatter foam cleanser og gel cleanser.

Påfør en lille mængde vandbaseret ansigtsrens på din hud, og massér den forsigtigt i cirkulære bevægelser. Dette vil hjælpe med at fjerne eventuel resterende makeup eller snavs fra dagen. Skyl af med lunkent vand og dup tør med blødt håndklæde.

 

Trin 3: Eksfoliering

 Nacific Pink AHA BHA Toner

Eksfoliering er en vigtig del af koreansk hudpleje. Eksfoliering er processen med at fjerne døde hudceller og overskydende talg for at afsløre frisk ny hud, som hjælper din hud til at se lysere, klarere og mere strålende ud.

Eksfoliering vil give din hud mulighed for at opsuge de aktive ingredienser i dine produkter mere effektivt. Det hjælper med at absorbere dine produkter bedre og får din hud til at se sundere og mere strålende ud. 

K-Beauty produkter har en bred vifte af eksfolierende midler, fra traditionelle scrubs til kemisk peeling. Der er også forskellige typer produkter, der fungerer bedre til specifikke hudtyper og tilstande, såsom acne-udsat hud eller aldrende hud.

Når du vælger en exfoliator til din hudtype, er det vigtigt at huske, at aktive ingredienser som salicylsyre og glykolsyre kan forårsage irritation, hvis de bruges for ofte eller i overdrevne mængder.

Exfoliator bør bruges mindst en til to gange om ugen.

 

Trin 4: Toner

 Haruharu Wonder Black Rice Hyaluronic Toner

K-Beauty handler om at bygge en smuk hud op indefra. Derfor mener vi, at toner er et af de vigtigste trin i din hudplejerutine.

Toner er et trin, som mange mennesker springer over, men det burde det ikke være – det er vigtigt for at holde din hud klar og hydreret. Toner hjælper med at forberede din hud til de næste trin i din rutine.

Toner er en vigtig del af enhver hudpleje, fordi den hjælper med at balancere din huds pH-niveauer og forberede den til fugt. Dette er især vigtigt, hvis du bruger en kemisk eksfoliering eller andre aktive ingredienser, som kan være hårde for huden og kan efterlade den stram eller tør. Toner er også fantastisk til at lindre irriteret hud og acneudbrud.

Toner påføres typisk efter rensning, men før påføring af serum eller cremer.

 

Trin 5: Essens

 COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence

Selvom du kan slippe afsted med at springe essens over, hvis du har travlt, er det et af de vigtigste trin i din hudplejerutine. Essensen er en vigtig del af K-Beauty, og det er det, der giver din hud en sund glød.

Det bedste ved en essens er, at den har aktive ingredienser, der hjælper med anti-aging og lysnende effekter. Hvis du har tør hud, så er dette trin især vigtigt, fordi det vil hjælpe med at fugte din hud og samtidig give den et glødende udseende.

Essenser er i det serum, der indeholder aktive ingredienser som antioxidanter og fugtgivende ingredienser. De er lettere end tonere, men mere potente end fugtighedscremer.

Der findes mange forskellige essenser med varierende aktive ingredienser og teksturer. Nogle har en let tekstur, og andre har tungere teksturer, der giver mere intens hydrering. Nogle essenser kan indeholde tilsatte olier eller andre fugtgivende ingredienser såsom hyaluronsyre; andre kan have antioxidanter såsom vitamin E eller niacinamid (også kendt som vitamin B3), der hjælper med at beskytte mod frie radikaler og miljøskader.

 

Trin 6: Serum

 PURITO Pure Vitamin C Serum

Serum er som prikken over i'et i din hudplejerutine. Det er som en spa-behandling på flaske; det får dig til at føle, at du har smuk hud hele dagen lang. De er designet til at målrette mod specifikke hudproblemer, såsom fine linjer og rynker eller mørke pletter og hyperpigmentering, og de bør påføres, efter du har renset og tonet.

Serum er et vigtigt produkt i din hudplejerutine, fordi de er spækket med aktive ingredienser, der kan hjælpe dig med at opnå smuk hud.

De fleste serummer har en masse vitaminer og mineraler i sig, som kan være med til at give din hud et boost af antioxidanter eller midler, der reducerer inflammation. De har også en tendens til at være fyldt med andre gavnlige ingredienser som peptider, hyaluronsyre, retinol og niacinamid. Disse ingredienser arbejder sammen for at udglatte fine linjer og rynker, mens de forbedrer hudens elasticitet og fugtniveau.

 

Trin 7: Sheet maske

 Sheet mask

Sheet maske er blevet et af de mest populære produkter inden for K-beauty. De er nemme at bruge og overkommelige.

Sheet masker er lavet af bomuld eller hydrogelmateriale og er typisk gennemblødt i essenser eller serum, som indeholder alle de aktive ingredienser. Disse kan være fugtgivende, anti-aging, lysnende, opstrammende, beroligende osv. Der findes sheet-masker til enhver hudtype, og hver enkelt har sine egne unikke aktive ingredienser, der er beregnet til at give en øjeblikkelig fordel for din hud, såsom hydrering eller lysende effekter. Der er også sheet-masker, der indeholder antioxidanter og andre ingredienser, der hjælper med at bekæmpe skader fra frie radikaler på celleniveau, så din hud forbliver stærk og sund over tid!

Nogle sheet-masker har også ingredienser tilføjet specifikt for at hjælpe med acne-udsat hud - som salicylsyre - hvilket betyder, at de er gode til folk, der har problemer med acne.

Uanset hvilken slags sheet-maske du vælger, vil det være en nem måde at give din hud et ekstra boost på.

Og fordi de er så overkommelige, er der ingen grund til ikke at prøve dem!

Overvej at tilføje sheet masks til din rutine!

 

Trin 8: Øjencreme

Mary & May Tranexamic Acid + Glutathione Eye Cream

Øjencremer er ofte et af de sidste trin i din hudplejerutine. Det skyldes, at huden omkring dine øjne er meget tynd, og den kræver særlig opmærksomhed. Du bør bruge en øjencreme med beroligende ingredienser til at behandle hævelser, mørke rande og fine linjer.

De bedste produkter indeholder aktive ingredienser som retinol, peptider og antioxidanter. Disse ingredienser kan hjælpe med at reducere hævelser, fine linjer, rynker og mørke rande omkring øjnene.

Hvis du har tør hud, skal du kigge efter et produkt med hyaluronsyre eller glycerin til at fugte området. Hvis din hud er fedtet, så undgå produkter, der er for tykke eller fedtede, da de kan forårsage hævede poser under øjnene. De bedste øjencremer indeholder antioxidanter som vitamin C eller E, der hjælper med at bekæmpe frie radikaler og forhindrer aldring omkring øjnene.

 

Trin 9: Fugtighedscreme

 Pyunkang Yul Moisture Cream

Du har måske hørt, at fugtighedscreme er det vigtigste trin i din hudplejerutine, og nu hvor du er en K-beauty skønhedsekspert, ved du, at det er rigtigt!

Din hud har brug for fugt for at forblive sund og smuk. Derfor er det så vigtigt at sørge for, at din hud forbliver hydreret ved at bruge en fugtighedscreme hver dag. Den bedste måde at gøre dette på er ved at bruge produkter med aktive ingredienser som hyaluronsyre og niacinamid, som hjælper med at låse fugt ind i din hud for at holde den glat, blød og sund.

Du kan også vælge mellem forskellige typer fugtighedscreme ud fra, hvilken type produkt der passer bedst til dine behov. Nogle mennesker foretrækker geler eller lette lotioner, mens andre foretrækker tykke cremer til deres natterutiner. Det handler om at finde den perfekte balance mellem kraftig hydrering og ikke at føles for fedtet eller tung ovenpå makeup eller andre hudplejeprodukter hele dagen!


 

Trin 10: Solbeskyttelse

 Beauty of Joseon Relief Sun: Rice + Probiotics

Det sidste trin i din hudplejerutine er at påføre solcreme. Dette er det vigtigste skridt, fordi det vil beskytte din smukke hud mod skadelige UV-stråler.

Du har sikkert allerede en bunke solcremer liggende. Men hvis du ikke er helt sikker på, hvilken der er den bedste til din hudtype og dine bekymringer, så er dette indlæg for dig!

Der er to typer solcreme: kemisk og fysisk eller mineralsk.

Fysiske og mineralske solcremer sidder oven på huden og hjælper fysisk med at beskytte den mod skadelige UV-stråler.

Kemisk solcreme absorberes i huden og absorberer derefter de skadelige UV-stråler - omdanner strålerne til varme og frigiver dem fra kroppen.

Du bør også overveje, hvilke aktive ingredienser der er til stede i hvert produkt: zinkoxid og titaniumdioxid; begge disse ingredienser er klassificeret som "bredspektret", hvilket betyder, at de blokerer både UVA- og UVB-stråler.

De bedste solcremer er tilgængelige i en række forskellige former, herunder lotioner, spray, cremer og geler, og de kan endda findes i makeup produkter såsom BB-cremer eller foundations. De er også tilgængelige som fugtighedscreme med SPF i.

 

I sidste ende handler det om at prøve at finde dine ideelle hudplejeprodukter eller hudplejerutiner. At finde den perfekte rutine til dig vil sandsynligvis kræve nogle eksperimenter - du skal muligvis prøve flere forskellige produkter for at finde det, der vil fungere bedst for dig. Men forhåbentlig har denne artikel hjulpet dig i den rigtige retning, og jeg ønsker dig held og lykke med din hudplejerejse!

 

Del Tweet Pin it