Den Ultimative Guide Til Håndtering Af Akne

Problemer med akne og bumser | K-LAB-BEAUTY

Har du problemer med akne?

Akne eller bumser (acne vulgaris) er nok den mest almindelige hudlidelse. Næsten alle unge mennesker udvikler akne i puberteten på grund af øget talgudskillelse. Denne tilstand kan skyldes en kombination af flere faktorer. De mest almindelige typer af akne er hudorme, bumser, cyster, papler og pustler.

Den præcise årsag til akne kendes ikke, men der er mange faktorer, der spiller en rolle, f.eks:

  • Genetik

  • Overdreven produktion af talg i hudens oliekirtel

  • Hormonelle ændringer

  • Døde hudceller, der blokerer hårsækkene

  • Bakterier, der vokser inde i de blokerede hårsække

Hvad kan jeg gøre mod akne?

Det kan være svært at behandle akne, men det kan gøres lettere ved hjælp af de rigtige hudplejeprodukter. Hudpleje er en vigtig komponent i enhver behandlingsplan for akne.

Ved behandling af akne kan hudpleje være med til at reducere rødme i huden og reducere irritation af huden, samt være med til at reparere huden.

En god hudplejerutine kan hjælpe med at behandle akne.

 

Hvad skal man have i sin hudplejerutine?

1. Rens

Dette er et af de vigtigste skridt i forbindelse med pleje af din hud. Rensningen fjerner snavs, olie og makeup fra dagens aktiviteter og forbereder din hud på resten af din hudplejerutine. Du bør vaske dit ansigt to gange om dagen. Det er også vigtigt, hvad du bruger til at rense dit ansigt. Vælg i stedet et rensemiddel, der efterlader din hud ren, men ikke overdrevent tør eller udtørret.

At vaske ansigtet for meget kan være lige så slemt (eller endda værre) end slet ikke at gøre det. Det er også bedst at undgå at skrubbe hårdt. Du kan nemt fjerne alle de gode olier, som din hud har brug for for at forblive sund, og efterlade dig med tør, rød, skællende og irriteret hud.

Den bedste måde at vaske dit ansigt på er ved forsigtigt at massere i cirkulære bevægelser med et mildt rensemiddel. Dette vil fjerne snavs og makeup uden at udtørre din hud eller fratage den dens naturlige olier.

 

Kan man dobbelt rense (Double Cleansing) med akne?

Svaret er ja!

Dobbelt rensning (double cleansing) er en to-trins proces, hvor man fjerner al makeup og urenheder på overfladen fra huden og renser den i dybden. Det involverer to rensemidler med forskellige formål, der bruges i en bestemt rækkefølge.

Det første trin er normalt en olie- eller balsamrens, der smelter makeup og overfladiske urenheder væk, uden at huden bliver strippet. Det andet trin er normalt en vandbaseret renser, som renser huden grundigt for resterende snavs, makeuprester og bakterier, efter at det første trin har fjernet det værste.

Denne metode er ideel til dem, der har fedtet hud eller har problemer med udbrud, fordi det første trin hjælper med at fjerne overskydende olie, mens det andet trin efterlader din hud ren og samtidig hydreret.

 

2. Toner

Det næste trin i din rutine bør være at bruge en toner. En toner hjælper med at afbalancere hudens pH-niveau, hvilket kan hjælpe med at forhindre udbrud i at opstå i fremtiden. Toner kan hjælpe med at forhindre mindre udbrud og urenheder. Det er forudsat, at den toner, du bruger, indeholder en ingrediens til bekæmpelse af akne som f.eks. salicylsyre (BHA). Produkter med disse ingredienser hjælper med at holde porerne rene og forhindre, at der dannes hudorme og mindre bumser.

 

3. Serum

Et serum er et hudplejeprodukt, der indeholder højere koncentrationer af aktive ingredienser end de fleste fugtighedscremer. Fordi de er så potente, kan serumprodukter hjælpe dig med at løse specifikke problemer som f.eks. akne. Serum trænger dybere ind i huden end lotioner og cremer. Det betyder, at de kan levere mere potente ingredienser direkte til problemområderne i dit ansigt.

Hvis du leder efter et godt ansigtsserum, skal du sikre dig, at det indeholder ingredienser, der har vist sig at være effektive til behandling af akne. Her er seks af de mest effektive:

 

1. Retinol

2. Niacinamid

3. Salicylsyre

4. C-vitamin

5. Hyaluronsyre

6. Tea tree olie

4. Fugtighedscreme

Fugtighedscremer er en vigtig del af din aknebehandlingsrutine. Brug af fugtighedscreme kan hjælpe dig med at slippe af med akne ved at:

- Opveje bivirkningerne af andre aknebehandlinger.

- Reducerer talgproduktionen og forhindrer den i at tilstoppe porerne.

- Trækker vand fra dybere niveauer af din hud og bringer det op til overfladen, hvilket hjælper med at reducere inflammation og rødme.

 

Når du skal vælge en fugtighedscreme, skal du sikre dig, at den, du bruger, ikke forårsager akne. Så hvad skal du kigge efter på emballagen?

Hvilken type fugtighedscreme skal du bruge?

Kig efter produkter, der er oliefrie, ikke-comedogene og ikke tilstopper porerne. Med den rigtige fugtighedscreme kan du faktisk få din hud til at se bedre ud hurtigere end nogensinde før!

 

5. Solcreme

Solens stråler kan forværre akne. Dette gælder også for de solarier, som nogle unge mennesker bruger for at reducere deres bumser. Det er en uheldig myte: solarie virker ikke og risikerer i stedet at forværre akne symptomerne med tiden og øge risikoen for hudkræft.

Når du skal købe din næste flaske solcreme, skal du kigge efter produkter med en let konsistens. Produkter med en let konsistens vil være mere tilbøjelige til at trænge hurtigt ind i huden og efterlade den blød. Du skal også sørge for, at de produkter, du bruger, er ikke-komedogene - det vil sige, at de ikke tilstopper dine porer og forårsager akneudbrud.

 

Har du en dårlig vane, der gør din akne værre?

Du er måske ikke klar over det, men nogle af vores hudplejevaner kan faktisk gøre akne værre. Her er nogle få vaner, du skal undgå, hvis du vil forbedre din hud:

  • Sover med din makeup: Selv ikke-comedogen makeup kan forårsage akne, hvis du sover med den på. Når du går i seng med makeup på, blander olien i dit ansigt sig med olien i din makeup og tilstopper porerne.

  • Pop eller presse udbrud. Når du popper eller presser akne, er det sandsynligt, at du skubber noget af det, der er indeni (f.eks. pus, døde hudceller eller bakterier) dybere ind i din hud. Når dette sker, øger du betændelsen. Det kan føre til mere synlig akne og nogle gange til ar og smerte.

  • Du stopper for tidligt. Alle ønsker klar hud så hurtigt som muligt, men vi har ikke noget mirakelmiddel, der virker med det samme; aknebehandlinger tager uger før de begynder at virke.

 

Hvis du er træt af at prøve den ene aknebehandling efter den anden uden at se resultater, skal du vide følgende: Det er vigtigt at give de enkelte produkter tid til at virke, før du forventer at se en effekt. Det tager normalt 6-8 uger, før du virkelig begynder at se en forskel, og det er afgørende, at du holder dig konsekvent til din behandling, hvis du vil have resultater.

Del Tweet Pin it